Najnovije

PLAĆENICI SA SEVERA SIRIJE OTKRIVAJU: Evo ko ih je slao u Karabah i prevario

Kako prenosi Bi-Bi-Si, režim Redžepa Tajipa Erdogana poslao je plaćenike u zonu sukoba u Nagorno-Karabahu, obećavajući novac i da će biti postavljen na kontrolnim punktovima na granici sa Jermenijom, ali su se kasnije našli u jeku neprijateljstava.

Nagorno-Karabah (Foto: Jutjub)

Četvorica plaćenika onih koje je Erdoganov režim prebacio iz Sirije u Nagorno-Karabah, u intervjuu za radio stanicu potvrdili su da su u avgustu takozvane proturske grupe među terorističkim plaćenicima na severu Sirije počele da šire glasine o vrbovanju ljudi koji su spremni da putuju u Azerbejdžan za dve hiljade dolara mesečno da bi služiti na vojnim punktovima.

Jermensko Ministarstvo odbrane više puta je potvrdilo umešanost Erdoganovog režima u slanje hiljada svojih terorističkih plaćenika iz Sirije u Nagorno-Karabah kako bi podstakao sukob između Jermenije i Azerbejdžana.

Plaćenici su u Azerbejdžan otišli ​​turskim vojno-transportnim avionima, ali služba nije bila onakva kakvu su zamišljali, jer su morali da se bore u Nagorno-Karabahu, piše sirijska novinska agencija SANA.

Zašto se Kijev plaši plavih šlemova u Donbasu, saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA