Najnovije

NAIŠLI NA JAČEG OD SEBE! Militanti krenuli u munjevitu ofanzivu na grad, ali onda su ih sačekali oni!

U četvrtak uveče turska vojska i njihovi saveznički militanti započeli su težak napad na odbranu Sirijskih demokratskih snaga (SDF) u blizini ključnog grada ’Ain‘ Isa na severu Al-Rake.

Militanti koje podržava Turska. (Foto: Jutjub)

U početku su opozicioni aktivisti prijavili napredovanje oko ’Ain‘ Isse, sa tvrdnjama da su turska vojska i njihovi saveznički militanti zauzeli sela Al-Rahbah i Al-Musharifah nakon žestoke bitke sa Sirijskim demokratskim snagama.

Međutim, od tada se pojavljuju izveštaji da Sirijske demokratske snage još uvek čvrsto kontrolišu dva sela posle intenzivne bitke sa turskom vojskom i njihovim savezničkim militantima tokom poslednjih 12 sati.

Prema Sirijskoj opservatoriji za ljudska prava (SOHR), procijenjeni broj gubitaka militanata koje podržavaju Turske je devet, dok računi pro-SDF-a izveštavaju o broju poginulih.

Zajedno sa velikim gubicima, turska vojska i njihovi saveznički militanti bili su primorani da se povuku na liniju kontakta, gde sada pribegavaju teškim artiljerijskim udarima na položaje Sirijskih demokratskih snaga.

I Sirijske demokratske snage i militanti koje podržavaju Turci pojačali su se na liniji kontakta na selu 'Ain' Isa, jer se narednih dana očekuje još jedna velika bitka.

Izvor iz sirijske arapske vojske rekao je u petak za Al-Masdar NJuz da vojska nije umešana u ove sukobe, ali da su svesni nedavnih kretanja turskih oružanih snaga i njihovih savezničkih militanata.

Ratni zločinac Tači želi slobodu po svaku cenu!? Više o tome OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA