Najnovije

OVO JE VOJNIK KOJI JE BIO INSPIRACIJA ZA PESMU "VILA SA KOŠARA": Rasplakaćete se kad čujete gde je sada (VIDEO)

Nenad Stanić, dobrovoljac sa Košara koji je bio inspiracija pesniku Nevenu Milakovići za pesmu Vila sa Košara, već 134 dana u Pinirskom parku, pred očima Predsednika, Gradonačelnika i poslanika, sa svojim ratnim saborcima kampuje i protestvuje tražeći bolji boraca koji su branili zemlju u ratovima tokom 90-ih.

Ilustracija (Foto: Jutjub)

U emisiji “Tema” Stanić je detaljno pričao o položaju ratenih veterana, ljudi koji su junački branili otadžbinu i srpski narod a danas ostavljeni na rubu egzistencije, ugroženi posttreumatskim stresnim poremećajem (PTSP), bez ikakvog razumevanja od strane onih koji su ih pozivali i slali u ratove, a koji su i sada na vlasti.

Nenad Stanić (Foto: Helm Kast)

Stanić objašnjava da se sa saborcima odlučio na ovaj vide protesta jer više nije bilo drugog načina da nadležne institucije preuzmu neophodne korake kako bi veteranima posvetili neophodnu pažnju, pomogli obolelima od PTSP, zaustavili seriju samoubistava veterana. On kaže da su ih nadležni optuživali zbog pretnje protestom, ali da je protest bio jedini način da se danas bore za svoja prava.

On otkriva da je predsedniku Vučiću bilo potrebno 103 dana da bi ih primio i saslušao njihove zahteve, da je obećao da će za sedam dana dobiti njegov odgovor, a da je od tada prošlo mesec dana bez odgovora.

Prema njegovim rečima, mediji po nečijem nalogu potpuno ignorišu njihov protest, a nadležnim im ne dozvoljavaju da postave mobilni toalet pod obrazloženjem da će to naružiti park, iako ih je na tokom novogodišnjeg koncerta bilo 100 postavljenih mobilnih toaleta. 

Stanić, koji je ranjen na Košarama, objašnjava kako je došlo do toga da nastane pesma “Vila sa Košara” i šta ona za njega zanači.

Na Sretenje, 15. februara, u 14. sati ispred Narodne skupštine održaće se Peti veliki protest ratnih veterana.  Da li ovi junaci zaslužuju vašu podršku?

Ostale emisije iz produkcije “Pravda” pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA