Najnovije

PREVARA ZA PREVAROM: Crna Gora se izgubila u paklu smrtonosnog virusa korona! Tim doktora mora javno da kaže na šta ih tera diktator Milo

Crna Gora se potpuno izgubila u paklu smrtonosnog virusa korona. Pošto je potpuno nespremno dočekala virus, bez važnih medicinskih preventivnih mjera, sada prevarama pokušavaju da dokažu svoju sposobnost.

Milo Đukanović (Foto: Jutjub)

Piše: Velimir Eraković

Karantine, što je najvažnije nijesu pripremili i na brzinu ih pokušavaju formirati. Počevši od studentskih domova, hotela, prazneći djelove bolničkih odeljenja u svim gradovima, prazneći nedovršene zgrade i tako redom. Mitropolija crnogorsko-primorska, iako progonjena od demona, onako od srca ponudila je smještaj i pomoć u slučaju rasta i po većanja oboljelih.

Duhovno stablo izvorne Crne Gore, ne može mirno gledati kako njeni plodovi opadaju. Najveće medicinsko ludilo, kome se čudi čitav svijet je odluka Vladinog nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti da počne saopštavanje imena onih koji su u samoizolaciji.

Prvo, medicinski nezabilježeno, jer mora potencijalni nosilac da se javi timu za borbu protiv pandemije, a onda ili u kućnu izolaciju ili ako je nosilac u karantin i na liječenje.

Drugo, ugroženo je pravo na privatnost, a Vlada to pravda glupostima da svaki komšija mora da zna ko mu može prenijeti virus.

Treće, ima par dana počele su da stižu velike donacije domaćih biznismena, stranaka i drugih organizacija za kupovinu respiratora i ostale opreme za borbu protiv ove opake bolesti. Volio bih da griješim, međutim razgovarajući sa eminentnim doktorima bojim se da je kasno.

Samo od januara se u Crnoj Gori nalazi veliki broj Kineza, a svaki je potencijalni nosilac i iz Italije je nakon proglašenja sletjelo pet aviona a nije smio ni jedan. Zna se kakav je haos u Italiji.

Broj oboljelih raste, a ko zna koliko zaraženih slobodno šeta ulicama 15 dana dok virus buja u čovjeku koji na kraju samo padne od temperature i malaksalosti. Znajući da ćemo se sa ovom pošasti boriti makar do maja i da turističke sezone neće biti, kao osnovnog budžetnog priliva, Vlada je posegla za novom prevarom.

Naravno, korona je zaustavila lanac šverca droge, oružja i cigareta. Veliki udarac za tako malu zemlju kojoj neminovno prijeti bankrot, a koja nije navikla legalno da posluje. Naime, nova prevara je odlaganje vraćanja kredita na dva mjeseca. Pošto se ne bavim ekonomijom zamolio sam moga prijatelja i eksperta za tu oblast Nebojšu Medojevića, prijatelja portala Pravda da mi pojasni kakva se spletka tu krije.

Citiram “Virus Centralna Banka 2020: Jedna od mjera za ublažavanje posledica pandemije Covid 19 je i “moratorijum na otplatu kredita”. Međutim i na ovom primeru možemo vidjeti ogromno neznanje, nemoć i konfuziju centralne monetarne institucije. Naime,moratorijum na kredite, svuda u svijetu, u svakoj državi, funkcioniše isto kao i grejs period, odnosno kamata se za taj period računa i dodaje na glavnicu nakon isteka, čime rata postaje veća. Iz tog razloga ne smije automatski svima da se aktivira jer su stranke na gubitku ako imaju novca za ratu, pa samim tim moraju same da prihvate moratorijum.

CB je informisala sve banke da je to tako i kod nas… Žugić, to ne zna ali obmanjuje javnost i nastala je pometnja. Valjalo bi da se narodu objasni, da ako uđe u moratorijum rata će im biti veća i to je kraj, jer suprotno ne bi bilo ni ustavno a i nije se nikad desilo u svijetu. Najbolje se vidi iz primjera:

Tek uzeti stambeni kredit sa glavnicom 50.000e i kamatom 5% na deset godina, ima ratu 530e. Sa moratorijumom od tri mjeseca, klijent banci ne plaća ništa devedeset dana, a nakon toga mu ostaje isti broj rata (120) ali je sad rata 537e. U prevodu, glavnica se povećala za 625e zato što je klijent držao 3 mjeseca duže 50.000e po ugovorenoj kamatnoj stopi od 5% godišnje. To jest, odlaganje tri rate od 530e u ovoj situaciji klijenata košta 625e koje se dodaju na glavnicu duga.

Neki analitičari tvrde da ne smije biti kamate, nego je moratorijum “standstil”. To nije tačno i lako je provjerljivo. CB nema ni zakonska ovlašćenja da bankama to nametne, jer bi im se umanjila ugovorna, efektivna kamatna stopa. To može da se desi samo u direktnom dogovoru klijenta i banke ,a normalno da banke neće pristati da se odreknu ugovorene zarade. Tako se na kraju klijentu naplati svako odlaganje duga. A ako CB da mijenja uslove i tumačenja sada, samo će se uplesti još više. Narod, sa druge strane čas slavi što je besplatno, čas kudi što nije. I mnogi će ujutro nesvjesno tražiti moratorijum misleći da im rata ostaje ista”. Kraj citata.

Malo je bilo režimu u Montenegru da dva dana kriju Koronu, po naredbi Mila Đukanovića, a od straha koji mu je u kosti utjerao Andre Lanate komandir ove ubilačke mašinerije, komandant za transformaciju i evakuaciju NATO marinaca. Ministar odbrane Montenegra, bjeli srpski orao je ćutao kao i načelnik general štaba više komunalno jačeg odeljenja nego vojske Montenegra Dragutin Dakić. Malo im je što nemaju sistem odbrane od virusa korona, što im ponestaje svih namirnica, nego su evo morali i pokrasti narod koji ima kredite u bankama.

Tim doktora i epidemiologa, kada za koji dan Crna Gora bude najugroženija zemlja po broju stanovnika od ove opake bolesti mora da izađe i javno kaže na šta ih tjera diktator. Montenegro je nastao i opstaje na prevarama. Gete kaže: “Svi ljudi bivaju u svojim nadama razočarani, u svojim iščekivanjima prevareni”. Zato Srbi iz Crne Gore, ne bacajte bisere pred svinju, stoji u staroj Ruskoj poslovici. Nek prevrne korito i veliko mu je i puno pokradenog novca od naroda.

Pročitajte OVDE da li je virus korone deo hibridnog i biološkog rata.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA