Najnovije

TEŽAK PROPUST U NAORUŽANJU ZABELEŽILE SIGURNOSNE KAMERE: Jurišnik Su-25 ispalio nevođenu raketu dok je stajao na pisti (VIDEO)

Za vreme pripreme za let došlo je do opaljenja nevođenog raketnog zrna koje je pogodilo obližu zgradu. U incidentu je stradalo najmanje 14 ljudi, od čega je 4 podleglo povredama. Tom prilikom pukom srećom nije uništen francuski vojno-transportni avion C-130 Hercules koji se nalazio ispred Su-25. Incident su zabeležile sigurnosne kamere.

Su-25 (Foto: RIA)

Incident se desio na tlu vojne baze Kosej, koja se nalazi pored glavnog grada Ndžamena. Naime, prilikom pripreme za let došlo je do slučajnog lansiranja nevođene rakete (verovatno se radi o projektilu S-8). U tom momentu jurišnik Su-25 se nalazio na stajanci ispred vojno-transportnog aviona C-130 Hercules, koji je prema pojedinim infoamacijama iz sastava francuskog ratnog vazduhoplovstva.

Raketa je probila cisternu za punjenje gorivom koja je dovršila natakanje vojno-transportnog aviona C-130 Hercules, i „zakucala“ se u obližnji stambeni kompleks koji se nalazi u naposrednoj blizini aerodroma. Inače, u ovim zgradama žive porodice visokih oficira koji imaju službu na ovom aerodromu, kao i pripadnici garde koja čuva predsednika države.

Poslednji podaci govore da je tom prilikom poginulo četvoro lica. Od toga broja dvoje je maloletno. Još desetak ljudi je zadobilo rane usled eksplozije razorno-parčadne bojeve glave sa kojom je opremljeno nevođeno raketno zrno. Istraga o ovom incidentu je u toku.

Inače, RV Čada u svom sastavu ima jednu eksadrilu Su-25 koja broji deset letelica.Od tog broja, dva aviona su školsko-borbena (dvosedi) Su-25UB. Ova zemlja je pre desetak godina iz Ukrajine nabavila ove letelice. Oni su upotrebljeni u maju 2009-te godine prilikom napada na jednu kolonu pobunjenika koje je pokušala da uđe u Čad iz susednog Sudana. U tom momentu ovim avionima su uglavnom upravljali ukrajinski piloti.

Su-25 je sovjetski/ruski jurišni bombarder, namenjen za neposrednu vatrenu podršku kopnenim trupama na zemlji. Odlikuje ga velika pokretljivost, snažno naoružanje i oklopna zaštita trupa letelice koja neretko može da izdrži pogodak granate ispaljene iz protivavionskih topova, ali i PA rakete.

Bil Gejts sprovodi Hitlerov plan eugenike, više o tome pročitajte OVDE!

Izvor: bog-rata.com

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA