Najnovije

KNEŽEVIĆ OSUO PALJBU PO CRNOGORSKOM DIKTATORU: Milo Đukanović stvara kosovsku pravoslavnu crkvu!

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović je najavom o formiranju nove crkve samo ogolio plan za početak regionalnog projekta stvaranja kosovske pravoslavne crkve, kaže za Sputnjik jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević.

Milan Knežević (Foto: Jutjub)

Dan Nezavisnosti Crne Gore obeležen je u senci tenzija povodom donošenja Zakona o slobodi veroispovesti i političkog obračuna vlasti i opozicije, piše Sputnjik i navod da Knežević smatra da 21. maja 2006. "krađom na referendumu" nije obnovljena nikakva nezavisnost niti državnost, jer je Crna Gora imala svoj državni integritet i u zajedničkoj državi sa Srbijom mnogo pre nego što se pojavio Milo Đukanović.

Imajući u vidu ono što je Milo Đukanović pre nekoliko dana izjavio na Cetinju, napomenuo je Knežević za Sputnjik, shvatili smo kao objavu građanskog rata, a to je objava rata pravoslavlju, ne samo u Crnoj Gori, već svugde.

„On kroz formiranje takozvane ’partijske-crnogorske pravoslavne crkve‘ ne želi samo da otme imovinu Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori, nego želi da bude deo jednog regionalnog projekta stvaranja ’kosovske pravoslavne crkve‘ gde bi naše duhovno, istorijsko nasleđe na Kosovu i Metohiji, nasleđe iz kog je potekla i Srbija i Crna Gora, pripalo albanskim teroristima. Pripalo bi jednoj kvazi-državi nastaloj na genocidu, na pogromu srpskog, crnogorskog naroda i ostalog nealbanskog življa“, rekao je Knežević.

Mandić: Svi Srbi da odgovore na nasilnu asimilaciju Srba u CG

U toku je diskriminacija Srba u Crnoj Gori i pokušaj vlasti da ih nasilno asimiluje i tome treba integralno i solidarno da se suprotstavi 10 miliona Srba ma gde da žive, rekao je danas član predsedništva Demokratskog fronta Andrija Mandić za TV Pink, prenosi Tanjug.

Mandić navodi da se pokušava drobljenje Srpske pravoslavne crkve i da nije reč samo o pitanjima imovine, jer posle ideje Mila Ðukanovića o formiranju nove pravoslavne crkve u Crnoj Gori, sledi isto to za Kosovo, Bosnu i Hercegovinu i Hrvatsku, gde je, podseća, Ante Pavelić tokom Drugog svetskog rata to već pokušao da uradi.

 “Od 2006. godine uradili su sve što su mogli protiv srpskog naroda i Srbije, priznali lažnu državu Kosovo, granica Srbije i Crne Gore je najtvrđa u Evropi, diskriminišu srpski narod, hoće da otimaju imovinu SPC”, rekao je on.

Knežević objasnio sve o atentatu! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA