Najnovije

VLADIKA JOANIKIJE OPLEO PO MILU: Nekrst Đukanović hoće da uređuje Crkvu! od Crne Gore je napravio privatni feud!

“Predsednik Crne Gore Milo Đukanović se grubo umešao u unutrašnje stvari SPC sa željom da izmeni njen status i njeno ustrojstvo. Time, na najgrublji način, krši Ustav Crne Gore, budući da je, po Ustavu, crkva odvojena od države”, ocenio je vladika Joanikije.

Vladika Joanikije (Foto: Jutjub)

“Optužuje nas da smo strani antidržavni elemenat, da ne priznajemo državu Crnu Goru i njenu nezavisnost – što nije tačno. Kada ga zbog njegove anticrkvene delatnosti kritikujemo sa očiglednim dokazima da ne poštuje Ustav i autonomiju Crkve, on nas onda optužuje da napadamo državu. On misli da je država njegov feud kojim može gospodariti kako je njemu drago. Takvo devijantno mišljenje je verovatno posledica njegove tridesetogodišnje vladavine”, rekao je vladika Joanikije.

On je podsetio da Milo Đukanović hoće sada da osnuje Crkvu.

“Što se više bavi tom temom, sve više pokazuje neznanje. Niti je kršten, niti ima osnovnih znanja o Crkvi. Proizveo je neravnopravnost između verama. SPC trpi tešku diskriminaciju u Crnoj Gori u odnosu na rimokatoličku i islamsku. Naša osnovna verska i imovinska prava su ugrožena, a za posledicu, budući da smo mi pravoslavni većina u ovoj zemlji, imamo nestabilnost crnogorskog društva. Za sve to je odgovoran ponajviše Đukanović, budući da je sva vlast u njegovim rukama”, rekao je vladika Joanikije.

Pročitajte OVDE zašto Srbi i dalje ne mogu u Crnu Goru.

Izvor: IN4S

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA