Najnovije

VOJNI SINDIKAT SRBIJE IZLAZI SA NARODOM NA ULICE: Došlo je to tačke ključanja, stajemo uz građane i zahtevamo smenu vlasti!

Vulina hitno pozvati na odgovornost zbog zloupotreba, diskriminacije i gušenja ljudskih i radničkih prava u Vojsci Srbije, izjavili su iz Vojnog sindikata Srbije.

Aleksandar Vulin (Foto: mod.gov.rs)

Vojni sindikat Srbije obavešten je danas da je upravni disciplinski organ Ministarstva odbrane, oličen u neustavnom Vojnom disciplinskom sudu u Novom Sadu, dana 25.6.2020. u ponovljenom postupku, na nezakonit i kriminalan način, u odsustvu okrivljenog, doneo „presudu“ kojom Generalnom sekretaru Vojnog sindikata Srbije, isključivo zbog zastupanja sindikata u javnosti ponovo izriče kaznu gubitka službe u Vojsci Srbije.

Dalje, iz Sindikata su naveli da zahtevaju hitnu reakciju javnog tužilaštva, nadležnih inspekcija i Predsednika Republike, od koga tražie da obezbedi zakonitost i poštovanje elementarnih ljudskih i radničkih sloboda i prava, a predstavnike sindikata zaštiti od kriminala i nasilja. Nasilje i silovanje prava i pravde koje sprovodi administracija odlazećeg ministra Vulina, presedan je u svetskoj i evropskoj istoriji sindikalizma i Srbije koja se sve više udaljava od slobodne i pravne države. Količinu bezobrazluka i besmisla koje vlada u sistemu odbrane jasno pokazuje činjenica da za pad vojnog helikoptera i gubitak sedam života niko nije odgovarao, a predstavniku sindikata sude zbog toga što ispunjava svoju zakonsku dužnost. Ukoliko se u Vojsci Srbije odmah ne zavede red i obezbedi poštovanje zakona i elementarnih ljudskih i radničkih prava i sloboda, iz Sindikata poručuju da će biti prinuđeni da sami uzmu pravdu u svoje ruke i odbrane se od nasilja koje trpe zadnjih pet godina.

Apeluju na Predsednika Republike da situaciju u kojoj se nalazimo shvati krajnje ozbiljno, a njihovu poruku kao izraz krajnje nužde i potrebe da brane svoje dostojanstvo i vojničku čast i odbraniće je, neće im biti prvi put, rekli su. 

Poverenje srpskih vojnika u svoju državu i vojni vrh ozbiljno je poljuljano, ukoliko se ovaj put ništa ne preduzme posledice mogu biti nesagledive, upozoravaju iz Sindikata.

Stanje u Vojsci Srbije je katastrofalno, došlo je do tačke ključanja i nije ni blizu onom kako ga predstavlja Aleksandar Vulin, pa su više nego jasni njegovi motivi da vrši nasilje i krivična dela nad predstavnicima najvećeg i jedinog reprezentativnog sindikata zaposlenih u Vojsci Srbije koji na probleme ukazuju, a što je i osnovna uloga sindikata. U vezi sa nastalom situacijim Upravni odbor VSS održaće hitnu sednicu na kojoj će se razmotriti predlozi članstva da se narednih dana održe javni protesti pripadnika Vojske Srbije, na kojima će se javnosti ukazati na sve probleme u kojima se u ovom trenutku nalazi naša vojska, naveli su u svom saopštenju.

Policija kolima hitne pomoći ide na demonstrante! Snimak pogledajte OVDE!

Izvor: Pravda

 

Bonus video

Kovid 19 je specijalna operacija protiv čovečanstva! Slobodan Reljić

Knjigu “Smak Sveta” Dragoša Kalajića možete poručiti na linku OVDE.

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Najnovije vesti - PRAVDA

Urbancube

  • Sorry! Entered url is currently not available / exists.