Najnovije

EGIPATSKI GENERAL IMA TRI PORUKE OD KOJIH SE TRESE ERDOGAN: Nacionalna bezbednost Libije deo je naše nacionalne bezbednosti

Šef Komiteta za odbranu i nacionalnu bezbednost Egipta general Kamal Amer kaže da je Egipat poslao tri snažne poruke izvođenjem vojnih vežbi "Odlučnost 2020".

general Kamal Amer

Kako je rekao, prva poruka je da je “Egipat i njegova armija sposoban da brani nacionalnu bezbednost snažnom armijom koja je spremna da se izbori sa višestrukim izazovima”.

Druga poruka, kako je objasnio, da je “nacionalna bezbednost Libije deo nacionalne bezbednosti Egipta”, a onda je objasnio veze dva naroda i države.

Kao treću poruku naveo je spremnost Egipta, da se sa vojnim snagama i političkim rukovodstvom, suoči sa svakom pretnjom koja ugrožava nacionalnu bezbednost, da će se sa pretnjom suočiti mudrošću i vizijom, a ako je neophodno i silom”.

Ovakva poruka generala Amera dolazi u trenutku najvećih tenzija između Turske i Egipta po pitanju Libije. Mediji komentarišu da je ona direktno upućena predsedniku Turske Redžepu Erdoganu. Predsednik Egipta Sisi ranije je rekao da je linija Sirt-Al Jafra crvena linija koju proturske snage u Libiji, snage tzv. Vlade u Tripoliju, ne smeju da pređu u svojoj ofanzivi. Egipat podržava Libijsku nacionalnu armiju generala Kalifa Havtara.

Koja je osveta Rusije i Sirije za napad na bazu Hmejmim, saznajte OVDE!

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA