Najnovije

ISTORIČAR ADAMOVIĆ TVRDI: Dolazak Ivanke Tramp pečatirao bi strateško partnerstvo Srbije sa Amerikom

Poseta Ivanke Tramp Srbiji koju je najavio predsednik Aleksandar Vučić, prema oceni istoričara Saše Adamovića dobra je vest koja bi značila dalji napredak u naporima da Srbija, pored strateškog partnerstva sa Rusijom i Kinom, istu saradnju ostvari i sa Amerikom.

Ivanka Tramp (Foto: Jutjub)

„To neće biti lako, s obzirom da je rešavanje kosovskog problema još u stanju da ne može, u ovom trenutku, ni na jedan način bude rešeno a da to bude povoljno za Srbiju. Ali, u svakom slučaju, pozitivni signali iz Vašingtona relaksiraće odnose između Srbije i SAD“, kaže Adamović.

Poseta Ivanke Tramp Beogradu - od strateškog značaja

Uticaj Ivanke Tramp na realizaciju Vašingtonskog sporazuma biće veoma velik, predviđa naš sagovornik.

„Sigurno će iskoristiti priliku da nametne i neke od tema kojima se ona lično bavi u SAD. S obzirom da je pre dolaska u administraciju svoga oca bila uspešna žena, sigurno će se baviti razvojem privatnog preduzetništva“, smatra Adamović.

Jako bitna karika u Trampovoj administraciji

Da je Trampova administracija prva od raspada Jugoslavije sa kojom Srbija može da pronađe zajednički jezik naglašava i novinar lista „Pečat“ Nikola Vrzić.

Takođe treba imati u vidu da je američki interes usmeren na potiskivanje svih drugih uticaja, pre svega ruskog i kineskog. Stoga bi Srbija, prema Vrzićevom mišljenju, trebalo da bude veoma oprezna.

„Poželjno je da izgradimo bolje odnose sa Vašingtonom, ali je još poželjnije da zbog toga ne žrtvujemo izgradnju još boljih odnosa sa Rusijom i Kinom jer nam je njihova podrška najvažnija od Kosova i Metohije, pa nadalje. Naravno, ukoliko raskorak koji je vidljiv između Vašingtona i Brisela po pitanju Kosova i Metohije nastavi da se širi, za nas će svakako biti dobro da održavamo dobre odnose sa Trampovom administracijom“, naglašava Vrzić.

Ivanka Tramp je jako bitna karika u Trampovoj administraciji, koji se, zbog sukoba sa dubokom državom radije oslanja na svoje rođake i prijatelje, zaključuje Vrzić.

Desna ruka svoga oca

Poseta Ivanke Tramp Srbiji neće biti prva poseta nekog Trampovog deteta našoj zemlji. Pre dve godine u Beogradu je boravila Ivankina mlađa sestra Tifani.

Međutim, s obzirom na položaj koji Ivanka Tramp zauzima u administraciji svoga oca, njen dolazak bio bi daleko od turističkog obilaska srpske prestonice.

Ivanka Tramp je desna ruka svoga oca i osoba od njegovog najvišeg poverenja, što je bila i u vreme dok se Donald Tramp bavio biznisom. Zajedno sa svojim mužem DŽaredom Kušnerom za Trampov račun obavlja najvažnije i najdelikatnije poslove. S obzirom da je Kušneru, kao polje delovanja pripao Bliski istok, izgleda da je njegovoj supruzi pripao region zapadnog Balkana.

Ivanka Tramp u američkoj javnosti, čak i onim koji su orijentisani ekstremno levo-liberalno, stoji bolje od svog oca. Prema Adamovićevim rečima, mediji preko okeana špekulišu i teorijom da bi, jednoga dana, mogla da nasledi svog oca u Ovalnom kabinetu.

U žiži srpske javnosti, ova lepotica našla se ne samo zbog najavljene posete našoj zemlji, već i zbog učešća u pregovorima između Beograda i Prištine koji su održani u Beloj kući. Prema Vučićevim rečima, Ivanka Tramp je u pregovorima igrala značajnu ulogu.

Vučić i Vlada kriju nabavku respiratora? Više o tome OVDE.

Izvor: rs.sputniknews. com

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Najnovije vesti - PRAVDA

Urbancube