Najnovije

NATO OFICIR SRUŠIO SNOVE KIJEVA: Bajdenu nije važna Ukrajina, Rusija može da je zbriše

Dolazak predsednika DŽoa Bajdena na vlast u Americi ozbiljno je pogoršao položaj Kijeva u konfrontaciji sa Moskvom, izjavio je penzionisani kapetan prvog ranga američke Ratne mornarice Hari Tabah za Jutjub kanal „Intervizor“.

Ruska vojska (Foto: TV Zvezda)

Prema njegovim rečima, danas se manevarski prostor Ukrajine naglo smanjio, te da Rusija može da je „zbriše sa tog malog uporišta“. Takođe dodaje da Kijev ne treba da računa na pomoć Bajdena.

„Bajden pokazuje da mu Ukrajina nije važna, da igra igru sa Putinom. Ukrajina mu toliko nije važna da nije spreman ni da pošalje ambasadora tamo. Ukrajina je sama po sebi siroče. A Putin sve to doživljava kao poklon“, rekao je Tabah, bivši predstavnik NATO-a u Moskvi.

Ranije je ukrajinski analitičar Andrej Ermolajev izjavio da je zapadnim zemljama apsolutno svejedno kada je reč o stvarnom stanju stvari u njegovoj zemlji. On smatra da su evropske zemlje demonstrativno na strani Kijeva, ali u stvari nisu sklone aktivnoj saradnji. Ekspert smatra da „nikakav Makron ni Bajden“ neće rešavati probleme Ukrajinaca, već to moraju da učine vlasti zemlje.

Britanski parlamentarci označili Srbiju kao neprijatelja i pozvali SAD i EU da intervenipu, više o tome saznajte OVDE.

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA