Najnovije

KLANICA NA FRONTU: Turci napali hrišćansko uporište, pa dobili surov odgovor! (FOTO)

Sirijske demokratske snage (SDF) objavile su 26. marta da su njihovi borci osujetili dva napada turskih snaga u blizini grada Tel Tamra u severnoj Hasaki.

Turska vojska. (Foto: Jutjub)

Napadi koji su se dogodili 24. i 25. marta bili su usmereni na sela Tel al-Laban i Kuzalijah. Sela se nalaze na periferiji Tel Tamra. Grad sa većinski hrišćanskim stanovništvom je pod kontrolom kurdskog SDF-a.

U prvom napadu ranjena su četiri militanta koje podržava Turska. Takođe, borci SDF uništili su jedan buldožer. Petoro militanata ranjeno je u drugom napadu. Oštećeno je i vojno vozilo.

Tokom napada, turske snage su granatirale predgrađe Tel Tamra. Novinska agencija "Havar" podelila je fotografije na kojima se vide posledice granatiranja u kojem je oštećeno nekoliko civilnih kuća.

Prošle nedelje turske snage su izvele sličan talas napada na SDF u blizini grada Ajn Ise u severnoj Raki. Na desetine boraca sa obe strane poginulo je ili povređeno. Tamo je sada mirna situacija.

Turski napadi u severnoj Raki i sada u severnoj Hasaki najverovatnije bi trebali da pojačaju pritisak na SDF. U međuvremenu, grupa koju predvode Kurdi nastavlja da ignoriše ruske pozive na bolju vojnu koordinaciju sa sirijskim vladinim snagama koje su prisutne u oba regiona.

Nepoznati napadači brutalno ubili dvojicu terorista! Više o tome OVDE.

Izvor: Mediji

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA