Najnovije

UDARI IZ VAZDUHA BRIŠU DŽIHADISTE: Ruske snage u Siriji nemaju milosti za ćelije ID-a! (VIDEO)

Novi talas ruskih vazdušnih napada ciljao je skrovišta i opremu ćelija Islamske Države u centralnom regionu Sirije.

Ruski borbeni avion. (Foto: Jutjub)

Prema Sirijskoj opservatoriji za ljudska prava, više od 30 ruskih vazdušnih napada bilo je usmereno na tu metu. Većina vazdušnih udara pogodila je skrovišta i opremu u istočnom Homsu u blizini Al Sukne, kao i duž puta Itrija u istočnoj Hami.

- Ruski udari eliminisali su šest operativaca ID-a, uz uništavanje nekih vozila grupe - navodi se u izveštaju nadzorne grupe sa sedištem u Londonu.

Vazdušni napadi verovatno su bili odgovor na nedavne napade ID-a u centralnoj Siriji, gde vladine snage sprovode nekoliko operacija češljanja.

Kasno uveče, 26. marta, u napadu ćelija ID-a ubijeno je šest sirijskih boraca, a još troje povređeno. Teroristi su upali u vojnu poštu u predgrađu grada Ukajribat u istočnoj Hami.

Sirijska opservatorija dokumentovala je smrt 861 borca ID-a u centralnoj Siriji od 24. marta 2019. Stvarni broj je verovatno još veći.

Nedavne operacije sirijskih vladinih snaga i njihovih saveznika, uglavnom ruskih vazduhoplovnih snaga, u centralnom regionu, nanele su ID-u velike gubitke. Ipak, teroristička grupa ostaje aktivna u nekoliko delova regiona.

DPS zbog Srebrenice traži zakon o genocidu! Više o tome OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA