Najnovije

RUSKA VOJSKA UPOZORAVA: Počinje novi hladni rat, stvara se novi svetski poredak

U svetu počinje novi hladni rat, a doktrinarno definisanje protivnika već je u toku, kaže zamenik ministra odbrane Rusije Aleksandar Fomin.

Ruski vojnik (Foto: RIA Novosti)

Prema njegovom mišljenju, danas u svetu postoji nekoliko trendova koji izazivaju najozbiljnije izazove i pretnje bezbednosti.

"Prvo, danas smo svedoci formiranja novog svetskog poretka. Vidimo tendenciju uvlačenja zemalja u novi hladni rat, podelu država na "naše" i "njihove", dok su "njihovi" nedvosmisleno definisani u doktrinarnim dokumentima kao protivnici“, rekao je Fomin u intervjuu RT.

Istovremeno, sistemski se uništavaju postojeći sistem međunarodnih odnosa, bezbednosna arhitektura i omalovažava se uloga međunarodnih organizacija.

Umesto međunarodnog prava, nameće se naredba, „zasnovana na određenim pravilima, koju predlaže i podržava neko nepoznat, nigde nije precizirana i odgovara samo onima koji su u stvari izmislili ovu naredbu“, dodao je zamenik ministra.

Istovremeno se pojavljuju suštinski nove vrste oružja, koje radikalno menjaju odnos snaga, oružana konfrontacija prodire u sve nove sfere - svemir i sajber prostor. Sve ovo dovodi do promene principa i metoda ratovanja, naglasio je Fomin.

Prema njegovim rečima, o svim tim temama razgovaraće se na Moskovskoj konferenciji o međunarodnoj bezbednosti koja će biti održana od 22. do 24. juna.

Koja zemlja može da uništi Rusiju, saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA