Najnovije

USTANAK KOD TURSKE GRANICE: Grme eksplozije, narod iskaljuje bes (VIDEO)

Na severu Sirije, na teritorijama koje je okupirala Ankara, antiturska osećanja lokalnih stanovnika dobijaju odlike pravog narodnog ustanka.

Eksplozija (Foto: Jutjub)

Zverstva proturskih militanata iz Sirijske nacionalne armije i kriminalne aktivnosti administracije koju kontroliše Ankara dovele su do masovnih nemira u gradu DŽerablus u provinciji Alepo. Ovaj grad se nalazi na samoj granici sa Turskom i zauzela ga je Ankara tokom operacije Štit Eufrata. Dana 5. juna ovde se održala protestna akcija više od 300 ljudi.

Tokom protesta, demonstranti su tražili od turskog rukovodstva da zaustavi zločine militanata proturskih oružanih formacija i zaustavi ugnjetavanje lokalnog stanovništva. Do večeri je služba bezbednosti proturskih grupa grubo suzbila akciju. Kao rezultat, privedeno je osam aktivista, više od deset je zadobilo povrede različite težine.

Sa početkom mraka uzbuđenje nije prestajalo. U raznim delovima grada u noći sa 5. na 6. jun zagrmela je serija eksplozija. Četiri minirana automobila eksplodirala su u blizini objekata proturskih militanata, ima mrtvih i ranjenih.

Najverovatnije će sabotaža prouzrokovati uzvratne terore od turskih plaćenika.

Kako neprijatelj otkida deo Sirije, saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA