Najnovije

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) AMERIKANCI PRIZNALI: Video snimci pogubljenja ruskih zarobljenika u Ukrajini autentični

NJujork tajms je preneo da je potvrdio autentičnost video snimka koji su se pojavili na internetu prošle nedelje, a koji prikazuju pogubljenje zarobljenih ruskih vojnika od strane ukrajinskih vojnika. Ovi ljudi „izgleda da su ubijeni iz neposredne blizine“, navodi list.

Događaji prikazani na snimcima dogodili su se u naselju Makejevka u Luganskoj Narodnoj Republici sredinom novembra, piše list.

„Video snimci čiju je autentičnost potvrdio NJujork tajms, nude redak pogled na jedan jeziv trenutak među mnogim u ratu, ali ne pokazuju kako i zašto su ruski vojnici ubijeni“, piše list, dodajući da je ono šta se zapravo dogodilo vojnicima ostaje „misterija“.

Međutim, list je naveo da, sudeći po snimku, „najmanje 11 Rusa izgleda da je ubijeno iz neposredne blizine nakon što je jedan od njihovih kolega boraca iznenada otvorio vatru na ukrajinske vojnike koji su stajali u blizini“.

List takođe citira dr Rohinija Hara, medicinskog savetnika u Lekarima za ljudska prava, koji je rekao da je „ubistvo ili ranjavanje vojnika koji se, nakon što je položio oružje, ili nema više sredstava za odbranu, predao po nahođenju kršenje zakona međunarodnog oružanog sukoba“.

„Izgleda da je većina njih upucana u glave“, rekao je Har o ruskim vojnicima na snimcima.

„Tu su lokve krvi. To ukazuje da su samo ostavljeni mrtvi. Čini se da nije bilo napora da ih pokupe ili im pomognu.”

Na jednom od video snimaka, koji se pojavio na društvenim mrežama, ruski vojnici su prikazani kako se predaju kijevskim trupama i leže na zemlji, pre nego što se na drugom snimku vide njihova tela kako nepomično leže u lokvama krvi. Drugi snimak bez zvuka, za koji se takođe veruje da je napravljen na licu mesta, prikazuje ruskog vojnika kako izlazi iz kuće i puca na Ukrajince.

Rusija je te snimke opisala kao dokaz „namernog i metodičnog ubistva“ svojih vojnika od strane Ukrajine. UN su pozvale na istragu o video snimcima, a Kijev je obećao da će navodno izvršiti istragu.

"TI ZLOČINCI ĆE BITI LIKVIDIRANI, NEMA DRUGE OPCIJE": Izdato naređenje beloruskim snagama

Izvor. Vostok

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA