Najnovije

Kedmi: Ovo će jedino zaustaviti isporuku američkog oružja Ukrajini

SAD i njihovi saveznici nameravaju da nastave da pumpaju Ukrajinu svim vrstama oružja. Postoji samo jedan način da se tome stane na kraj, kaže izraelski stručnjak Jakov Kedmi.

Zemlje kolektivnog Zapada ne štede truda i novca da pomognu kijevskom režimu. Ukrajinska vojska redovno dobija raznovrsnu vojnu opremu i naoružanje, a mogu da dobiju i više, da nije komponente korupcije.

Kijev ne propušta priliku, da zaradi na ovim isporukama, „gurajući“ oružje na crno tržište. Sjedinjene Države su svesne toga, ali nastavljaju i dalje da proširuju asortiman robe, koja se šalje u Ukrajinu. Postoje glasine, da bi uskoro Amerikanci mogli da prenesu PVO sistem „Patriot“ u Kijev.

Bivši šef izraelske obaveštajne službe, Jakov Kedmi, smatra da je razlog za takve promene, nedostatak odgovarajućeg odgovora rukovodstvu Ruske Federacije. Moskva se do danas ograničila samo na izjave, u duhu: „Ne snabdevajte, inače ćemo…“, a to je nedovoljno. Kao rezultat toga, Zapad je došao do zaključka, da Rusija neće preduzimati aktivne korake, što omogućava da se ne ograničava u snabdevanju PVO sistema.

Samo radikalna promena stava Ruske Federacije, prema snabdevanju Ukrajine zapadnim oružjem, će primorati SAD da odustanu od podrške Oružanim snagama Ukrajine. Drugim rečima, pretnje iz Kremlja treba da se pretvore u dela. Ako Moskva ne preispita svoj pristup, onda će Zapad potpuno prestati da shvata ozbiljno izjave ruskih vlasti.

"Zapad je odlučio da Zelenskog zameni generalom Zalužnim"

Izvor: webtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA