Najnovije

''Vlast nema političko rešenje za Kosovo i Metohiju''

Zamenik šefa poslaničke grupe Srpskog pokreta Dveri Ivan Kostić ponovio je danas poziv predsedniku Narodne skupštine Vladimiru Orliću, da zakaže posebnu sednicu na kojoj bi se razgovaralo o Kosovu i Metohiji, ocenjujući da aktuelna vlast nema političko rešenje za to pitanje.

Kosmet (Foto: Jutjub)

Kostić je, na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predstavnicima Pokreta za odbranu Kosova i Metohije, rekao da je zahtev za sazivanje sednice predao predsedniku parlamenta, ali da odgovor nije dobio.

"Politika aktuelne vlasti je doživela krah, barikade su uklonjene, ali nijedan zahtev nije ispunjen, da prvenstveno ROSU i kosovska policija ne dolaze na sever", tvrdi Kostić.

On smatra da je nedopustivo da Skupština Srbije ne razgovara o situaciji na Kosovu i Metohiji, dodajući da je vlast pasivna, te da je svo odlučivanje u, kako kaže, rukama predsednika Aleksandra Vučića.

Izjavu američkog ambasadora u Beogradu Kristofera Hila da je važno da se posle praznika iskoristi zalet ka političkom rešenju za Kosovo, Kostić vidi kao pritisak da vlast što pre potpiše sporazum o normalizaciji.

Srpski pokret Dveri, kaže Kostić, apeluje na Ministarstvo spoljnih poslova da u Ujedinjenim nacijama traže da se razgovara o Kosovu i Metohiji, kao i da se istraje na rezoluciji SB UN 1244, a ne da se, kako kaže, ona koristi samo za krize.

Konferenciji su prisustvovali i predstavnici Pokreta za odbranu Kosova i Metohije, Časlav Koprivica i Nebojša Jović, kao i Goran Milenković, Srbin sa Kosova i Metohije koji, kako je rekao, nije član Srpske liste.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA