Najnovije

ĐUKANOVIĆ VEĆ POČEO SA UCENAMA: Neće potpisati ugovor sa SPC, zaboravlja da ga narod može ponovo „uništiti“

Milo Đukanović, veliki uništitelj i mrzitelj srpstva i svega srpskog je već počeo sa brutalnim ucenama kada je integritet Srba i Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori u pitanju. Očigledno planirajući da u drugi plan baci Temeljni ugovor i još jednom udari na Srpsku pravoslavnu crkvu i Srbe u Crnoj Gori Đukanović je kazao da Temeljni ugovor neće biti potpisan, makar ne onaj koji SPC želi, ili kako on to kaže „mašta“, piše Borba.

Milo Đukanović (Foto: Predsedništvo CG)

Dobivši očigledno vjetar u leđa formiranjem manjinske vlade, ili bolje rečeno maskirane DPS vlade, Đukanović je izvesno je odlučio da ponovo udari na Srpsku pravoslavnu crkvu.

Zaboravio je, reklo bi se Đukanović kako je prošao prethodni put kada je pokušao da se poigra sa crkvom.Ili je ipak pomislio da je u novoj pat poziciji i mogućnosti da uslovljava.

„Sigurno nećemo potpisati ugovor o kome mašta Srpska pravoslavna crkva“, reče Đukanović beskrupulozno dajući do znanja građanima da ih je po ko zna koji put za ovih trideset godina ponovo „nasamario“ i izigrao njihovu izbornu volju. Ili su je pak izigrali oni koji su se u kolo sa njim „uhvatili“.

Interesantna je činjenica koliko Đukanovića hrani i jača krv. Kao i 1999. godine, i danas, u vreme rata u Ukrajini, Đukanović svojim fašističkim govorima i poltronstvom ambasadama i Zapadu samo upada u oko. Skoro pa i da je neverovatno koliko licemeran ume da bude. Jasno je svima unazad trideset godina koliko je beskarakteran i nemoralan iako se utredno poziva na moral.

Spreman je Đukanović, očigledno je, da gazi preko mrtvih samo kako bi ostvario svoje započete ciljeve. Zanimljivo je samo to koliko zapravo ne vide, ili se prave da ne vide, oni koji sa njim sarađuju već mu ponizno padaju pod noge.

Progutali su mnogi zarad nekih ličnih interesa i uvrede i poniženja koja im je Đukanović priređivao godinama, samo kako bi pokušali da budu vladari.Makar i sa onim protiv koga su se borili.

Zaboravljaju očigledno zaigrani političari koliko su na ivici samouništenja zbog koalicije sa Đukanovićem, i ne nije ovo manjinska vlada uz podršku Đukanovića, već je ovo DPS vlada uz podršku manjih partija. DPS vlada iz senke doduše.

Ovi neki novi saradnici Đukanovića, koji su se navodno izborili za njegov slom 30.avgusta 2020.godine kao da ne slušaju glas naroda i kao da ne znaju u kakvo posrnuće idu svojim odlukama ovih dana. I dok oni pokušavaju da se igraju „gluvih telefona“, Đukanović bezobzirno daje njima na znanje da se polako ali sigurno vraća na tron. Smejući se u lica svima onima koji su ga sa trona makli na krilima veličanstvenih litija.

Pokazuje reklo bi se mrzitelj srpstva Srbima u Crnoj Gori da neće biti sve kako su oni zamislili. I za šta su se borili. I to im na odvratan način i pokazuje svojim javnim nastupima.

Ali, postoji jedna činjenica na koju je izgleda Đukanović zaboravio. Srpstvo je u Crnoj Gori jače nego ikad. I teško će ga bilo ko zaustaviti.

Pokazuju to Đukanoviću unazad godinu i po dana i svi lokalni izbori u Crnoj Gori. Izgubio je Đukanović i Nikšić, i Mojkovac, čak i svoje Cetinje. Izgubio je davno i Berane, samo će mu se to ubrzo i utvrditi.

Nesvesno se očigledno Đukanović zanosi. Oni koji su ga jednom makli mogu ga maći opet. Ovaj put uz ukazanu podršku samo onima koji je zavređuju. I onima koji birače nisu izdali nikad. Samo onima koji su i dalje tu uz glasače i onima kojima je izborna volja građana, kao i svetinje sve.

Ne shvata izgleda Đukanović, a trebao bi, kao jedan od najvećih diktatora na svetu, da sa verujućim narodom nema igre. Ponajmanje sa srpskim svetom. Na koji je počeo iznova neobazrivo i neiskusno ponovo da kreće.

Iako siguran u svoju novu Vladu i svoj uticaj na istu, zaboravlja Đukanović da kada jednom padneš, pašćeš još hiljadu puta. Ponajviše na istu grešku.

Neće glasači, Srbi ponajviše dozvoliti nikome više da im udara na crkvu. Ponajmanje Milu Đukanoviću koga su već jednom uništili. I pored pokušaja, izvesnih izdajnika, da mu vrate staru slavu i sjaj, zna i sam Đukanović da protiv naroda neće moći. Slomiće ga svaki put. Iznova i iznova.

Pokazaće i Đukanoviću, a i onima koji su između građana i njega odabrali njega, neki novi izbori, parlamentarni, predsednički ili pak lokalni, kako stoje stvari. Trajaće možda Đukanović i dalje, ali u bledoj senci onih koji će ga slomiti, dok će oni koji su ga izabrali gledati u sopstveno uništenje, kao i svi njihovi prethodnici koji su se usudili da izdaju građane i verujući narod.

Jedno je sigurno, ko pokuša da Srbima u Crnoj Gori takne veru i crkvu, oseti na sopstvenoj koži posledice te greške.

O dešavanjima u Ukrajini pročitajte OVDE.

Izvor: Borba

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA