Najnovije

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) BRANILI SE DO POSLEDNJEG, ALI NISU USPELI: Borci DNR objavili snimke velike pobede

Odeljenje narodne milicije DNR prikazuje snimke sa ratišta kod Donjecka gde se jedinice Oružanih snaga Ukrajine, koje od 2015. godine iscrpljujuće granatiraju prestonicu Republike, teraju iz Marinke.

Foto: Jutjub

Nekadašnji punkt Oružanih snaga Ukrajine na autoputu Zaporožje od 2015. godine postao je praktično utvrđeni rejon, ali se poslednjih dana pretvorio u zadimljenu liniju fronta.

Oficir vojnog korpusa pokazuje dobro opremljeno vatreno mesto mitraljezaca Oružanih snaga Ukrajine, takozvanu oklopnu kapu, čija ambrazura ide pravo u stambeni sektor Aleksandrovke (selo u Donjecku).

Leševe „braće“ tradicionalno bacaju prilikom povlačenja.

Snimci iz vazduha pokazuju prostrane i dobro opremljene položaje Ukrajinaca.

„Ovde su ćelije na svakih 25-30 metara, u svakoj su bile RPG-ove, patrone, granate. Odnosno, pri povlačenju su se branili do poslednjeg. Ali nisu uspeli. Porazili smo ih“, mirno i čak nekako ležerno kaže borac Armije DNR sa pozivnim znakom „Sanih“. Koliko koncentrisanog truda i volje stoji iza ove kratke fraze, može se samo nagađati.

Posle masovne predaje ukrajinske morske pešadije u Metalurškom kombinatu "Iljič" u Marijupolju u tunelima pod čeličanom "Azovstalja" ostali su još vojnici i oficiri nacionalističkih ukrajinskih bataljona i strani plaćenici. Više o tome saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA