Najnovije

IZETBEGOVIĆ ČESTITAO VUČIĆU: Vulin će manje šetati po BiH i biće manje podrške Rusiji

Bakir Izetbegović, lider SAD, u intervjuu za sarajevsku N1, rekao je kako je čestitao predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na pobedi na izborima, ali i govorio o tome kakvu politiku Srbije očekuje prema BiH u narednom periodu.

Bakir Izetbegović (Foto: Jutjub)

Izetbegović je rekao da je "Vučiću poželeo i dobro zdravlje".

"Vulin nam tu šeta po BiH, širi srpski svet. Mislim da će toga biti manje nakon izbora u Srbiji. Mislim da će biti manje podrške Rusiji”, rekao je lider SDA.

Za izjavu Gabrijela Eskobara da se o građanskom konceptu BiH može razgovarati nakon što uđe u EU, Izetbegović je rekao kako ne misli da su to stavovi SAD već da je reč o “disonantnoj izjavi”.

“Mi znamo američku politiku. Ona je kao buldožer – vodi polako stvari u pravom smeru, s povremenim usporavanjima. Ali to je politika koja stoji iza BiH”, kazao je Izetbegović.

Dodaje kako Eskobar pokušava “vruć krompir prebaciti u krilo političara iz BiH i da ih sve izjednači”, ističući kako “njegove izjave nemaju utemeljenje”.

Govoreći o eventualnim sankcijama Dodiku, kazao je kako će ih “biti” i da će se stvari nakon toga “normalizovati”. Na pitanje da li zaslužuju građani RS da trpe zbog Dodika, odgovorio je. 

“Ne znam da li će se ići dotle ili će sankcije biti preciznije, da se odnose na njega i krug oko njega. Ali nisu samo lideri krivi. Krivi su oni koji ih uporno izglasavaju i podržavaju. Možda ako pogode sankcije entitet i zaustave razvoj, onda će razmisliti zašto to rade i zašto ga podržavaju”.

Da li će Srbija pristati na pritiske, saznajte OVDE.

Izvor: Kosovo onkajn

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA