Najnovije

KADIROV IMA PORUKU ZA ERDOGANA: Obratio mu se kao musliman muslimanu

Predsednik Čečenije Ramzan Kadirov je na svom Telegram kanalu apelovao na predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana sa pozivom da ne pomaže ukrajinskoj vojsci stacioniranoj na teritoriji fabrike ''Azovsta'lj'' u Mariupolju.

Ramzan Kadirov (Foto: RIA Novosti)

On je kritikovao izjave savetnika predsednika Turske o Erdoganovom planu evakuacije, ali je napomenuo da poštuje lidera muslimanske države. Kadirov je puk '’Azov'’ nazvao fašističko-nacističkim zločinačkom oružanom grupom, koja je kriva za ubistva stanovnika Donbasa.

„Apelujem na predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana: '’Azovci'’ su ubice i ateisti, koje sada žele da vam predstave kao nevine žrtve ruske agresije. Nemojte da vas zavaraju kriminalci koji uz vašu pomoć žele da izbegnu suđenje i zasluženu kaznu“, napisao je on.

Prema rečima Kadirova, ukrajinska vojska drži civile na teritoriji fabrike i koristi ih kao živi štit.

Prema njegovom mišljenju, ruski muslimani su bili ogorčeni što je Turska Ukrajini isporučila bespilotne letelice Bajraktar. Kadirov je naglasio da su muslimani još osetljiviji na informacije da je Ankara spremna da „evakuiše vatrene protivnike i klevetnike islama”.

Turska je ranije ponudila da pošalje brod za evakuaciju ranjene ukrajinske vojske iz fabrike '’Azovstalj'’. Prema rečima savetnika predsednika Turske Ibrahima Kalina, prema planu je trebalo da ranjeni vojnici budu dopremljeni u Berdjansk, odakle bi turskim brodom bili prebačeni u Istanbul.

O tenzijama između '’Azova'’ i ukrajinske vojske pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA