Najnovije

"LOŠE JE ZVUČAO, ALI NEĆE SE PREDATI!" Oglasila se žena komandanta Azova koji je u čeličani, evo šta joj je rekao!

Čeličana Azovstalj se danima nalazi usred aktivne ratne zone.

Foto: Jutjub

Ukrajinski borci koji pružaju otpor ruskim snagama u tunelima ispod čeličane u Marijupolju odbijaju da se predaju uprkos žestokim ruskim napadima, prenosi Skaj njuz, dodajući da se borbe u poslednjem uporištu ukrajinskih branilaca u razorenom gradu intenziviraju.

"Neće se predati, nadaju se čudu"

"Neće se predati. Nadaju se čudu", rekla je za Skaj njuz telefonom Katarina Prokopenko, supruga komandanta puka Azov Denisa Prokopenka, koji se nalazi u Azovstalju. Kaže da se čula s njim telefonom i da joj je muž rekao da će je voleti zauvek.

"Ludim zbog toga. Zvučalo je kao da se oprašta od mene", rekla je Prokopenko. Veruje se da se u tunelima ispod Azovstalja još nalazi oko 2.000 ukrajinskih boraca.

Podsetimo, već danima se čeličana Azovstalj nalazi usred aktivne ratne zone kao i nije poznato koliko još civila čeka da bude spaseno. U četvrtak ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski rekao je da su 344 osobe evakuisane iz Marijupolja.

Rusija je rekla da će otvoriti koridore za evakuaciju iz fabrike Azovstalj, ali ukrajinski komandant unutar fabrike kaže da su Rusi prekršili obećanje dok se žestoka borba nastavlja.

Član neonacističke bande Azov, koji deluje kao lekar, smešten u podrumima mariupoljskog pogona Azovstal, rekao je da ljudi umiru od gnojnih rana. Snimak možete pogledati OVDE.

Izvor: Mondo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA