Najnovije

Šta je za vas Evropska unija?

Zaboravljaju da su naše pivare starije od cele njihove države, još imaju drskosti da nam postavljaju pitanja o Evropskoj uniji

EU i Srbija (Ilustracija: Pravda)

Piše: Marina Nedeljković, doktor sociološki nauka, poslanik SRS u Skupštini APV 

Posle sramnih reklama o Milunki Savić, Borislavu Pekiću i drugim našim velikanima, finansiranih od strane američke ambasade, na malim ekranima srpskih televizora "zavrteo" se još jedan politički i ideološki obojen spot. Kao da nije bilo dovoljno što su svojim prljavim novcem pokušali da izvitopere našu nacionalnu istoriju i ljudske i moralne vrednosti nacije, sada pokušavaju da nas priupitaju "Šta je to za nas Evropska unija"? Posle reklama gde nam belosvetska gamad, zločinci par ekselans, decoubice i ološ govori da "smo mi cvet", a zaboravljaju da su naše pivare starije od cele njihove države, još imaju drskosti da nam postavljaju pitanja o Evropskoj uniji. 

Jasno je kao dan, da svaka od ovih reklama imaju svoju manje ili više skrivenu poruku, ali koliko zaista moraš biti licemeran da narodu koja je zasut osiromašenim uranijumom serviraš priču o dobrobiti suživota u EU. Pa kaže reklama da je tobože Evropska unija simbol mogućnosti, demokratije, jednakosti i bezbednije i sigurnije budućnosti. Taman kad čovek pomisli da ne mogu da se pojave gori televizijski sadržaji od izveštaja o Informer žurkama, otvorenih pisama vlasnika televizija i sadržaja međunožja zvezdi rijaliti programa, plasira se jedna ovakva bljuvotina o evropskim vrednostima i konačno našoj boljoj budućnosti. Nešto u fazonu one poznate floskule "za par godina živećete bolje", samo glasajte još ove izbore za dve crvene i/ili pivo ispred lokalne prodavnice. 

Za nas normale, Evropska unija je jedna bolesna, izvitoperena perverzija i parada bluda i nemorala što se da najbolje videti na "takmičenjima" poput Evrovizije. 

Za nas normalne, Evropska unija je siguran put ka uništenju srpskog seljaka i našeg domaćeg proizvoda, imajući u vidu da već preko jedne decenije jednostrano primenjujemo Sporazum o stabilizaciji i pridruženju.

Za nas normalne, Evropska unija je moderna robovlasnička tvorevina i kolevka ugnjetavanja ljudskih prava i slobodna. 

Za nas normalne, Evropska unija je glavni sponzor i propagator slobodne i nezavisne šiptarski-terorističke države "Kosova".

Za nas normalne, Evropska unija je…

Kolumne na Pravdi možete da čitate OVDE.

Izvor: Pravda/Fejsbuk stranica autora

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA