Najnovije

U Zalazju pomen Srbima ubijenim na Petrovdan; Kojić: Za stravične zločine niko nije odgovarao

Muslimanske snage predvođene Naserom Orićem počinile su stravične zločine nad Srbima u srebreničkim selima Sase i Zalazje i bratunačkim Biljača i Zagoni, ali za to, nažalost, još niko nije odgovarao, izjavio je direktor Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica Milorad Kojić.

Kojić je rekao da je činjenica da je od aprila 1992. do januara 1993. godine ubijeno 80 odsto lica od ukupnog broja stradalih.

- Očigledno je da Haški tribunal i pravosuđe BiH nisu htjeli da procesuiraju lica koja su počinila stravične zločine ili što je još gore oslobađali su pojedince, među kojim je Orić - rekao je Kojić.

On je istakao da u svemu ovome značajnu ulogu ima i međunarodna zajednica, jer događaje iz jula 1995. godine žele da predstave pogrešno.

- Ignorisanje zločina počinjenih nad Srbima ne doprinosi procesu pomirenja među narodima u BiH i takvo ponašanje je nedopustvio - dodao je Kojić za Srnu.

U selu Zalazje danas će biti obilježeno 30 godina od stradanja 69 srpskih civila i vojnika u srebreničkim selima Sase i Zalazje i bratunačkim Biljača i Zagoni koje su na Petrovdan 1992. godine ubile muslimanske snage. 

Rusija je predhodno optužila SAD da su odgovorni za zličin nad civilima u Hersonskoj oblasti, više o tome vidite OVDE.

Izvor: RTRS

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA