Najnovije

NAŠE RUSINE PREVODE U UKRAJINCE! Golodomor je bio genocid nad Rusima u Ukrajini! (VIDEO)

Direktor Muzeja žrtava genocida u Beogradu Dejan Ristić objavio je članak u DŽerusalim postu na dve strane, a da u tako opširnom članku nijednom nije pomenuo da je u Jasenovcu i NDH uopšte počinjen genocid nad srpskim narodom, izjavio je dr Božidar Mitrović, profesor prava u penziji koji je predavao u Rusiji, gostujući u emisiji Reč produkcije Helmkast.

Foto: Jutjub

On je to rekao komentarišući činjenicu što predsednik Aleksandar Vučić odbija da kaže da je u Jasenovcu počinjen genocid, ali zato za dnevno-političke potrebe kreira aferu „zabrane posete Jasenovcu“. Mitrović je rekao da su i Vučić i Ristić jedna ista „tehnologija“.

- Ristić neće da kaže da je počinjen genocid nad Srbima, zašto? Pa zato što je on ubačeni elemenat – kazao je on.

Profesor Mitrović je rekao da Zapad delovao suptilnije jer je stipendiranjem dece vrbovao njihove roditelje na partijskim funkcijama.

- To je zločinački projekat borbe za mlade kadrove, potkupljivanjem mladih kadrova. Mi moramo da se izborima da raznorazne strukture, Fulbrajtova, Ju-es-ejdovi i razni drugi nemaju pristupa do mladih ljudi – naglasio je sagovornik Helmkasta.

Mitrović je ukazao i da Rusine koji žive u Vojvodini sada pokušavaju da prevedu u Ukrajince.

- Dolaze sa Zapada emisari i finansiraju ih da se ne predstavljaju više kao Rusini – upozorio je profesor Mitrović.

Govoreći o Golodomoru, odnosno, takozvanom genocidu nad ukrajinskim narodom 1932/33 godine, on je na stanovištu da je to bio genocid nad Rusima u Ukrajini, a da su Ukrajina i ukrajinska nacija vatikansko-boljševički projekat.

- Strategija Lenjina, a potom Staljina bila je da uništi seljaka. U Rusiji neće nikako da priznaju da su boljševici bili jedno zlo usmereno protiv  ruskog naroda. Tek je sada Putin pozvao na borbu protiv boljševizma. Tu ideologiju nisu osudili u Moskvi, ali su našli da je osude u Ukrajini i izmisle kako je to bilo usmereno protiv nekakve ukrajinske nacije. To su sve bili Rusi, a posebno u tim žitnim područjima. I svi su oni bili Rusi. To mora da se zna, pojam Ukrajinaca nije postojao pre boljševika. U tom smislu taj Golodomor nije bio usmeren protiv nepostojeće ukrajinske nacije, nego protiv ruskog naroda – istakao je Mitrović.

On je otkrio i da je pokrenuo postupak protiv Pravnog fakulteta  u Beogradu jer neće da izbace iz nastavnog programa, kako je kazao, „prevaru o doseljavanju Slovena na Balkan u petom, šestom i sedmom veku“.

- Jer u svakom udžbeniku istorije za šesti i deseti razred, kao i za univerzitete u Rusiji, piše obrnuto - da su se Rusi u šestom i sedmom veku doselili sa juga, odnosno sa Podunavlja i sa Balkana, gde su, citiram, „živeli jaki savezi slovenskih plemena“. Prevara o doseljavanju treba da predstavi i Srbe kao okupatore na Balkanu koji treba da ustupe nekim Ilirima istoriju i teritorije, iako je očigledno da je u Terminološkom ratu, koji se vodi protiv naroda Ras/Srba, iz pojma KoloVeni (što je bilo prvobitno značenje reči SloVeni), pojam Kolo nepravilno pretvoren u Holo, a zatim u Helios, a to u Ilios, čime je stvoren nepostojeći narod – zaključio je Mitrović.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA