Najnovije

VUČIĆ VREĐAO NAPREDNJAKE NA KONSULTACIJAMA: Evo šta misli o ljudima iz SNS

Od kako je SNS došla na vlast, posle svakih izbora imamo istu situaciju - od dana glasanja do konstituisanja Skupštine i formiranja Vlade Srbije prođe nekoliko meseci. U međuvremenu su na “tihoj vatri” potencijalni koalicioni partneri, uglavnom je to SPS, koji do poslednjeg dana ne zna da li će biti deo vlasti, ali i sami naprednjaci koji ne znaju da li će dobiti kakvu funkciju. Tako je i sada, a dodatnu nervozu u taboru SNS stvara im to što ih predsednik stranke Aleksandar Vučić javno kritikuje i to pred predstavnicima drugih parlamentarnih grupa.

Foto: predsednik.rs

Da predsednik Vučić voli da “počasti” raznim epitetima nije tajna. Ološ, bagra, secikesa, lažov samo su neke od reči kojima često “nagradi” obično svoje političke protivnike.

Neobično je, međutim, da sličnu terminologiju koristi za svoje stranačke kolege.

„Do nas su došle informacije da je Vučić na sastancima sa predstavnicima drugih poslaničkih grupa na grub način govorio o ljudima iz svoje stranke. Govorio je za ljude iz SNS da su nesposobni, da nismo dovoljno pametni, da nas namerno drži u neizvesnosti, da su neki od nas samo lopovi i secikese”, kaže sagovornik iz SNS.

Zato je došlo do nove unutarstranačke pometnje.

“Nije u redu kad tako govorite o svojim stranačkim kolegama koji su svakodnevno uz vas. U stranci ima svakakvih ljudi, ali to se sve rešava iza zatvorenih vrata unutar partije“, dodaje izvor.

Naprednjake muči i to što uprkos tome što su se maksimalno zalagali za to da u javnosti odbrane svaku reč Aleksandar Vučića, ne znaju da li će to biti dovoljno da dođu do funkcije. U tom kontekstu kažu i da je apsurd da njihovo rukovodstvo obaveštava Vučića o bilo kakvom predlogu buduće Vlade Srbije.

„Nema tu nikakvog obaveštavanja. Vučić će saopštiti ko je mandatar i ko su članovi nove vlade. On će to nama reći, a mi ćemo mi, formalno, tu poruku ponoviti i uputiti je kabinetu predsednika“, objašnjava sagovornik i dodaje da članovi SNS ponešto i zameraju šefu svoje stranke.

Izvor: Nova

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA