Najnovije

SUĐENJE DECENIJE - VOJNICI APLAUDIRALI VELJI U SUDNICI: Okrivljeni svedoku-saradniku: Ćoravi, šta me gledaš?!

Tokom tri dana suđenja u Specijalnom sudu u Beogradu tužilaštvo i odbrana završili su predlaganje dokaza na prvu optužnicu, a obeležile su ga šokantne izjave okrivljenih, uvrede svedoka-saradnika, kao i aplauz Belivuku u boksu za optužene.

Foto: public

Suđenje Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i ostalim optuženima za sedam ubistava, silovanje, držanje oružja i trgovinu drogom juče je završeno izlaganjem zamenika tužioca za organizovani kriminal, koji je osporio zahtev odbrane da se Skaj komunikacija pribavljena iz inostranstva ne koristi kao dokaz pred sudom.

Izlaganje tužioca dovelo je, kako nezvanično saznajemo, do burne reakcije Miljkovićevog branioca, advokata Vladimira Petrovića, ali i samog Miljkovića, koji se javio za reč.

Miljković tražio objašnjenja

- Miljković je tražio da mu tužilac objasni ko je izvesni svedok kog je pomenuo i zatražio njegovo saslušanje, a koji se do sada nije pojavljivao u predmetu, navodeći da nije neki "novi Hrvatin", aludirajući na prvog svedoka-saradnika Bojana Hrvatina - otkriva izvor Kurira.

Prema njegovim rečima, Hrvatinu se na prethodnom suđenju obratio i jedan od braće Budimir.

- Pi*ko ćorava, šta me gledaš?! - navodno je jedan od braće dobacio Bojanu Hrvatinu sa optuženičke klupe.

Inače, trojica svedoka-saradnika - Hrvatin, Nikola Spasojević i Srđan Lalić - tokom tri dana suđenja sedeli su u sudnici odvojeni od ostalih optuženih neprobojnim staklom, u delu u kom sede porodice i advokati ubijenih. Hrvatin, koji je prvi sklopio sporazum sa tužilaštvom i postao svedok-okrivljeni u zamenu za kaznu od 14 godina zatvora, kako je Kurir ranije pisao, navodno je upravo preko braće Marka i Miloša Budimira upoznao Belivuka i Miljkovića i postao član kriminalne grupe.

Psovke u sudnici

- Na psovke koje su mu upućene sa optuženičke klupe Hrvatin uopšte nije reagovao, niti je pogledao u pravcu boksa za optužene - otkriva izvor Kurira. Kako je Kurir pisao, optuženi su se u sredu i sami izjasnili o dokazima koji bi trebalo da budu izvođeni tokom suđenja. Veljko Belivuk navodno je osporio fotografije iz kuće strave u Ritopeku, navodeći da su one sačinjene u fotošopu. On je, navodno, izjavio i da su im oružje i industrijska mašina za mlevenje mesa, koji su takođe pronađeni u Ritopeku, naknadno podmetnuti.

- Kada je završio sa izlaganjem za sudskom govornicom i vratio se u boks u kom sede optuženi, većina njih ga je pozdravila aplauzom, ali spuštenih ruku ispred sebe, da se ne vidi ko aplaudira - dodaje izvor Kurira.

Draganić u izolaciji

On otkriva da Vlade Draganić, vlasnik kuće koju su navodno u međusobnoj komunikaciji okrivljeni zvali "klanica", ni juče nije doveden u sudnicu jer je navodno u izolaciji zbog kovida.

- Optuženi, ali i advokati, gotovo su sigurni da se iza izolacije krije nešto drugo i da će Draganić biti svedok-saradnik. Na to upućuje i to što je sudija juče na samom kraju suđenja dala rok od tri dana svim advokatima da se izjasne ko koga brani, jer neće dozvoliti da isti advokati brane optužene čiji su iskazi u koliziji, tj. potpuno suprotni - dodaje na kraju izvor Kurira.

Milovan Tadić Izgrlio novog advokata

Milovan Tadić, zvani Miksa, bivši dečko starlete Tijane Ajfon, kako saznajemo, juče se po završetku suđenja obratio sudiji i zatražio da porazgovara sa novim advokatima. Podsetimo, i njegovu odbranu, kao i Belivukovu, preuzeli su mladi advokati Dragan Malović i Nikola Jerković. - On se srdačno pozdravio sa novim advokatom, posle čega je vraćen u pritvor - objašnjava sagovornik Kurira.

Nastavak suđenja Čitanje optužnice

Nastavak suđenja Veljku Belivuku i ostalim optuženima zakazan je za 25. septembar i trajaće cele nedelje. - U nastavku bi trebalo da se pročita nova optužnica, podignuta zbog ubistava Gorana Mihajlovića i Nikole Mitića, posle čega će se svi optuženi izjasniti i na nju, a potom će tužilaštvo i odbrana iznova izvoditi dokazne predloge - objašnjava sagovornik Kurira.

Izvor: Kurir

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA