Najnovije

PORUKA SRBIMA SA PROTESTA U SLOVAČKOJ: Pozdravljamo srpsku braću (FOTO/VIDEO)

Slovaci koji protestvuju protiv NATO-a, zahtevajući da njihova zemlja napusti Alijansu, prekine naoružavanje Ukrajine i uspostavi dobre odnose sa Rusijom, danas su poslali poruke podrške građanima Srbije.

Na jednom od transparenata na protestu u gradu Senica je pisalo “Pozdravljamo srpsku braću i čestitamo Dan državnosti. Tvoji Slovaci” .

Velika kampanja koja se sprovodi u nizu gravoa u Slovačkoj pod nazivom “Marš za mir” ima za cilj da spreči ulazak te zemlje u rat sa Rusijom. Apsolutna Većina građana Slovačke podržava Rusiju, ali liberalna Vlada želi da napružava Ukrajinu iako je u tehničkom mandatu do izbora.

- Pozdravljamo braću srpsku, držio vam palčeve, a vi držite nama – kaže jedan od Slovaka na protestu.

Serija protesta će se nastaviti sve do 3. marta kada će biti održan centralni skup ispred ambasade SAD u Bratislavi.

Srbija i NATO agresija na Jugoslaviju svakodnevno se pominju u nastupima govornika na ovim protestima ukazujući na licemerije NATO-a koji je okupirao Kosovo i Metohiju, uništio srpske fabrike i elektroinfrastrukturu.

Protesti su počeli 3. februara i svakodnevno se održavaju u različitim slovačkim gradovima. Sutra se protesti održavaju u tri grada.

U slovačkoj traje cenzura svih vesti koje se tiču anti NATO akcija i podrške Rusiji, tako da je srpska Pravda jedan od retkih medija koji prati ove proteste i preko čijih izveštaja se čak i grašani slovačke informišu o dešavanjima.

Hvala braći iz Slovačke na ovako lepoj čestitki Dana državnosti-

NOVA TAKTIKA RUSKOG RAKETNOG NAPADA NA UKRAJINU: Prvo baloni, a onda dronovi i rakete! Rojevi lažnih mamaca prate kalibre

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA