Najnovije

ODBIJANJE NAPADA KOD BAHMUTA: Ukrajinci se povukli (VIDEO)

Ruska Vazdušno-desantna vojska (VDV) na svojim utvrđenim položajima na južnom krilu Artjomovskog pravca (Bahmut) odbija sve napade Oružaniһ snaga Ukrajine, saopštilo je Ministarstvo odbrane i objavilo snimak borbenog rada padobranaca.

VDV (Foto: RIA Novosti)

„Jedinice Vazdušno-desantne vojske samouvereno sprovode aktivnu odbranu i uništavaju ljudstvo i opremu Oružanih snaga Ukrajine na južnom krilu Artjomovskog pravca. Padobranci su opremili široku mrežu uporišta i samouvereno odbijaju sve vrste ukrajinskih formacija“, saopštilo je ministarstvo.

Konkretno, snimak koji je objavilo Ministarstvo odbrane pokazuje kako artiljerijska haubica VDV D-30 kalibra 122 mm puca na neprijatelja koncentrisanog u šumskoj plantaži. Na snimku se videlo i kako su padobranci „pokrili” BMP ukrajinskiһ trupa.

„U toku izvođenja vazdušnog izviđanja identifikovane su pešadijske grupe do 15 ljudi i dva borbena vozila neprijatelja. Uz podršku minobacačke baterije nanet im je vatreni poraz“, rekao je komandant izviđačke grupe sa pozivnim znakom Kamen. rečeno je u videu.

On je pojasnio da je tokom ruskog napada ukrajinska vojska pretrpela gubitke i povukla se.

O ruskom preventivnom nuklearnom odgovoru pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA