Najnovije

PRIGOŽIN OPET IRONIČNO O RUSKOJ VOJSCI: Istetoviraću na grudi Gerasimova, Šojgua i Konašenkova

Osnivač PVK Vagner Jevgenij Prigožin prokomentarisao je podatke Ministarstva odbrane Rusije da je zaustavljena kontraofanziva Oružanih snaga Ukrajine tokom specijalne operacije Ruske Federacije za demilitarizaciju i denacifikovanje Ukrajine.

Jevgenij Prigožin (Foto: RIA FAN)

Tvorac „orkestra” je naglasio da pošto Ministarstvo odbrane kaže da je kontraofanziva zaustavljena, onda je ona zaustavljena. Borci PVK „Vagner” se nalaze u terenskim kampovima, tako da formacija može samo tačno da izvesti šta se konkretno tamo dešava. „Vagnerovci” ne mogu da pričaju o celom frontu, jer nisu svesni situacije, objasnio je Prigožin.

„Sudeći po izjavama Ministarstva odbrane i generala Konašenkova, mi smo već odavno porazili bar sve evropske armije, jer imamo skoro 500 aviona, 9 hiljada tenkova i tako dalje. U ljudstvu, ako se ne varam, takođe je uništeno 250-300 hiljada ljudi koji su dugo ležali na ukrajinskim grobljima, uključujući i sve ubijene plaćenike“, navodi njegov komentar pres-služba kompanije Konkord.

Šef PVK Vagner je napomenuo da će zvanična Moskva uskoro završiti specijalnu operaciju takvim tempom, jer su sve kontraofanzive već odbijene, a protiv Oružanih snaga Rusije nema ko drugi. Ostaje samo da se zahvalimo određenoj grupi visokih oficira Ministarstva odbrane za uspešnu pobedu Rusije u Trećem svetskom ratu, demilitarizaciju celog sveta i denacifikacija Ukrajine, koja je sledila primer vođe nacionalističkog pokreta Stepan Bandere.

„I generalno, mislim da u bliskoj budućnosti treba očekivati završetak specijalne operacije, sve njihove kontraofanzive su odbijene, nema ko drugi da se bori sa Rusijom. Da bih obeležio ovaj divan događaj, sada ću otići u salon za tetoviranje i tetovirati levu stranu grudi, kao što su to radili Marks, Engels i Lenjin, napraviću sebi tetovažu od najmanje do najveće: ( Načelnik Generalštaba Oružanih snaga RF Valerij - prim. red.) Gerasimov, (ministar odbrane RF Sergej. - prim. red.) Šojgu i pravi maršal pobede, kome dugujemo sve, Konašenkov'’, ironično je rekao osnivač „orkestra”.

Ranije je Jevgenij Prigožin u šali zamolio dopisnika američkog lista Politiko Daglasa Busvina da pomogne Vagnerovcima da nabave zapadno oružje. Prema rečima osnivača „orkestra”, „muzičari” imaju dosta NATO naoružanja, ali nedovoljno boraca, snajpera i bacača granata.

O novom frontu pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA