Najnovije

"Protesti zaustavili rasprodaju državnih preduzeća!"

- Protesti koji već mesec dana ne jenjavaju su postali jedina institucija koja štiti interese naroda i države. Građani su svojim odlučnim stavom uspeli da nateraju Vučićev režim na povlačenje u brojnim bitnim stvarima. Poslednje je odustanak vlasti od transformacije javnih preduzeća u akcionarska društva što je bio prvi korak ka njihovoj privatizaciji - kaže predsednik Narodnog slobodarskog pokreta Miroslav Parović.

Podsećamo, Ana Brnabić je juče izjavila da Vlada povlači Predlog zakona o upravljanju preduzećima u državnom vlasništvu po kome je 20 javnih preduzeća trebalo da bude transformisano u akcionarska društva ili DOO što je po mnogima bio uvod u njihovu privatizaciju.

Reč je o Srbijagasu, Jugoimportu SDPR, Službenom glasniku, Pošti Srbije, Putevima Srbije, Skijalištima Srbije, Srbijašumama, Srbijavodama, Zavodu za udžbenike, Nuklearnim objektima Srbije - Vinča, kao i JP za skloništa Beograd, Javno komunalnom preduzeću Usluga Priboj i Javno stambenom preduzeću Priština, JP za razvoj planinskog turizma Stara planina Knjaževac, JP Borjak Vrnjačka Banja, kao i nacionalni parkovi Šar planina - Štrpce, Kopaonik, Đerdap, Tara i Fruška Gora, Preduzeće za podzemnu eksploataciju uglja Resavica, Emisiona tehnika i veze Beograd, kao i JP za razvoj i unapređivanje informisanja putem elektronskih medija na srpskom jeziku u AP Kosovo i Metohija "Mreža-Most" Beograd.

Parović kaže da je glavni dokaz da se Vučić iz straha od protesta povukao govori činjenica da je pre dva meseca po istom modelu EPS iz statusa javnog preduzeća prebačen u akcionarsko društvo čime je otvoren put da se deo po deo proda.

- Ono što je bilo neizvodivo u EPS dok je bio u statusu javnog preduzeća, a to je izdvajanje hidroelektrana i njihova prodaja, postalo je moguće u novom formatu. Međutim, građani su protestima i to zaustavili.

Dakle, Vučićeva mašinerija koja već punih jedanaest godina melje Srbiju naišla je na tvrdo i zaustavila se. Ovo je prvi mesec u kojem su sprečeni u pljački i predaji nacionalnog interesa. Zato je važno nastaviti u istom tempu i nipokoju cenu ne pristajati na izborne koske koje će vlast nuditi. Svi mi koji smo u protestu, a to znači stotine hiljada ljudi sačinili smo usmeni dogovor i aklamacijom ga više puta potvrdili – objašnjava on.

Prema njegovim rečima ne sme biti odustajanja do ispunjenja zahteva. On kaže da ispunjenjem zahteva idemo ka promeni društvenog ambijenta što je ključni preduslov za političke promene.

- U najkraćem, dok se ne sruši simbol Pinka nije se promenio ambijent, a dan oduzimanja nacionalne frekvencije postaje nulta tačka promene čitavog nakaradnog sistema u Srbiji. Idemo ka tome i sada nema stajanja – rekao je Parović.

PAD AMERIKE - DOBRODOŠLI U ZOMBILEND: Leševi leže po ulici, kriminal usred dana, gaze po špricevima (VIDEO)

Izvor: Pravda

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA