Najnovije

DEJLI TELEGRAF: Ovaj grad na Kosovu je džihadistička prestonica Balkana

Britanski dnevnik "Dejli telegraf" piše da je mesto Kačanik na jugu Kosova dobio neslavnu titulu "džihadističke prestonice Balkana" jer je od 30.000 stanovnika njih 24 u redovima "Islamske države" u Siriji i Iraku.
Islamski ekstramisti (Foto: presstv.ir)

Islamski ekstramisti (Foto: presstv.ir)

U protekle tri godine 24 stanovnika Kačanika je otišlo da se bori na strani džihadista čime je gradić i dobio reputaciju džihadističke prestonice Balkana, piše list. "Najpoznatiji" među džihadistima iz Kačanika je 25-godišnji Lavrim Muhadžeri, koji je na društvenoj mreži "Fejsbuk" objavio fotografije na kojima jednom od zarobljenika odseca glavu jer je osumnjičen za špijunažu protiv "Islamske države". Na drugoj fotografiji on pogubljuje Sirijca, ispaljujući na njega granatu iz ručnog bacača. Prema pojedinim podacima, oko 300 stanovnika Kosova otišlo je u Siriju i Irak.
Pročitajte još:STIGLI MIGRANTI U PREŠEVO: Kolona od pola kilometra!PUTINOVA GARDA TRENIRAĆE SRPSKE SPECIJALCE: Vojska Srbije na zajedničkoj vežbi sa Rusima!MAKEDONCI OBEĆALI: Pustićemo sve migrante da prođu; U Srbiju stižu puni vozovi
Izvor: Srna  

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA