Najnovije

PROBITI KALJINGRADSKI KORIDOR: Šta će uvežbavati Rusi i Belorusi na vežbi "Zapad 2017"?

„Agresivna politika” Rusije manifestuje se u pripremi zajedničkih manevara sa Belorusijom „Zapad-2017”, na kojima će se „uvažbavati ofanzivne operacije”, izjavio je sekretar Saveta nacionalne bezbednosti i odbrane Ukrajine Aleksandar Turčinov.

Ruski tenkovi (Foto: Jutjub)

Turčinov, čija je izjava objavljena u saopštenju na sajtu SNBOU, izjavio je da je cilj zajedničkih rusko-beloruskih manevara „provera spremnosti vojske za sprovođenje velikih operacija pri značajnim vremenskim ograničenjima za njihovu pripremu”. Rukovodilac SNBOU takođe tvrdi da je planirano da se na manevrima uvežbava „stvaranje kalinjingradskog koridora, što je u uslovima realne operacije nemoguće bez agresije protiv Litvanije i Poljske”, prenosi „Vzglяd”.
Turčinov je izjavio da Moskva „prema susedima primenjuje tehnologije uvlačenja i vezivanja za orbitu svojih interesa”.
Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko je ranije izjavio da su negativne izjave Zapada o rusko-beloruskim manevrima „Zapad -2017” imaju za cilj da raskinu vojno-političko jedinstvo Moskve i Minska.  Turčinov je predhodno tvrdio da vežba "Zapad 2017" ugrožava bezbednost  Ukrajine i predstavlja pripremu za invaziju. Da li Republika Srpska dobija rusku bazu saznajte OVDE. Izvor: Ruska reč

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Vežbe ruskog MiG-31.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA