Najnovije

TURCI KREĆU U OFANZIVU?! Oglasio se glavnokomandujući turskih snaga! Evo kada počinje operacija (VIDEO)

Turska će pokrenuti vojnu operaciju u Siriji "kada dođe pravo vreme", izjavio je u nedelju turski ministar odbrane Hulusi Akar.

Turska vojska na granici sa Sirijom (Foto: Jutjub)

- Operacije u Manbidžu i istočno od Eufrata će početi kada dođe pravi trenutak - rekao je Akar u Hataiju, na jugu Turske, tokom obeležavanja prve godišnjice početka operacije Turske u kurdskoj oblasti Afrin, kako navodi agencija “Anadolija”. Akar je rekao da Turska i dalje priprema i radi na logistici za operaciju.

- Sadašnja sirijska problematična područja su Manbidž i istočno od Eufrata; naši planovi, pripreme i logistika su završeni – rekao je Akar.

Turski ministar odbrane zaključio je da turske vlasti nemaju problem sa Kurdima ili Arapima u Siriji, dodajući da su njihove jedine mete Islamska država i PKK/JPG.

- Nemamo problem sa našom kurdskom braćom ili arapskom braćom u Siriji i Iraku. Naši jedini ciljevi su teroristi Islamske države i PKK/JPG – dodao je on.

Huti osvojili veliku oblast na jugu Saudijske Arabije. Više o tome pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

10 zemalja koje bi u slučaju napada na Tursku uskočile da pomognu Ankari. Rusija i Iran samo ukoliko bi Ankara definitivno odbacila NATO i savezništvo sa SAD.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA