Najnovije

ODSEKLI SU GLAVU ZMIJI: Dronovi ubice nadvile se nad vođama džihadista!

U četvrtak je dron Koalicije pod vođstvom SAD-a gađao nekoliko džihadističkih lidera unutar administrativne prestonice Idlib u Siriji.

DŽihadisti (Foto: Jutjub)

Prema izveštaju iz severozapadne Sirije, dron Koalicije pod vođstvom SAD-a otvorio je u četvrtak vatru na vozilo u kojem su bili lideri džihadističkih pobunjenika unutar administrativne prestonice.

Izveštaji ističu da su u ciljanom automobilu bili vođe grupe povezane sa Al-Kaidaom, Huras Al-Din.

Jedan od lidera identifikovan je kao egipatski državljanin Abu Dar Al-Masri, za koga se izveštavalo da je bio šerijatski sudija u toj organizaciji. Masri je ranije bio meta sličnog napada u zapadnom Alepu prošle godine, ali je incident preživeo sa ozbiljnim povredama.

Drugi lider ubijen u osumnjičenom napadu koalicije koju vode SAD bio je marokanski državljanin Abu Josef Al-Magribi, koji je takođe bio šerijatski sudija u grupi Huras Al-Din. O Magribiju se ne zna mnogo pre njegovog ubistva u četvrtak.

Grupu Huras Al-Din čine džihadistički borci koji su 2016. najavili stvaranje sopstvene organizacije, održavajući svoju lojalnost lideru Al-Kaide u Avganistanu Aimanu Al-Zavahiriju.

Grupu Huras Al-Din čine strani džihadisti, kao i lokalni borci, koji su učestvovali u nekoliko bitaka protiv Sirijske arapske vojske (SAA) i njihovih saveznika na severozapadu Sirije.

Pogledajte OVDE uznemirujući snimak razaranja grada u Azerbejdžanu!

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA