Najnovije

"Vojna saradnja Belorusije i Srbije je na visokom nivou, a to nije slučajno!"

Ambasador Valerij Briljov je prethodno, 23. februara, na sam dan nacionalnog praznika sa ambasadorima Rusije i Kazahstana, i predstavnicima Azerbejdžana i Srbije položio vence na Spomen-obeležju oslobodiocima Beograda i Spomenik crvenoarmejcu.

Vojska Belorusije i Vojska Srbije (Foto: mod.gov.rs)

Svečanosti u "Vili Jelena" prisustvovali ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin, načelnik generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović, narodni poslanik i počasni konzul Belorusije Dragomir J. Karić, potpredsednik PSS - BK Simon Karić, glumac Vlasta Velisavljević, oficiri Vojske Srbije i predstavnici vojnih misija pri ambasadama u Srbiji.

"Srbi vole Belorusiju i Srbi nikad neće zaboraviti da su u najtežim trenucima, najmračnijim časovima naše istorije 1999. godine Belorusi bili sa nama. Možda jedini dan kada nisu padale bombe bio je kada je predsednik Aleksandar Lukašenko došao u Beograd. Nijedan predsednik neke države nije tada došao među Srbe. Mi to nećemo zaboraviti. Ni Belorusija ne zaboravlja da Srbija uvek glasa za Belorusiju u svim svetskim institucijama, da se nikada ne svrstava protiv nje, da je naš odnos zaista bratski i pravi saveznički", rekao je ministar Vulin za BK televiziju.

On je dodao da je Srbija vojno neutralna zemlja i istajao da je vojna saradnja između Belorusije i Srbije na veoma visokom nivou.

"Daću vam mali primer koliko Belorusi dobro misle o Srbima. Najveći broj zajedničkih vojnih aktivnosti Belorusija ima logično sa Rusijom, a odmah zatim sa Srbijom. Ne sa bilo kojom drugom zemljom iz okruženja svog, ne sa Kinom sa kojom ima izuzetnu ekonomsku i vojnu saradnju, već baš sa Srbijom. Te stvari nikada nisu slučajne i ja sam zbog toga veoma ponosan i veoma zahvalan", podvukao je ministar.

Narodni poslanik Dragomir J. Karić, počasni konzul Belorusije, rekao je da mu prisustvo na obeležavanju Dana branilaca Otadžbine predstavlja posebnu čast.

"Ovo je veliki dan, praznik armije Belorusije i njenog vrhovnog komandanta Aleksandra Lukašenka. Sećam se kako je to nekada skromno bilo, pre 26 godina kada su uspostavljeni diplomatski odnosi. A onda je došlo do zločinačkog bombardovanja naše zemlje i Belorusija je pokazala da je bratska zemlja, da je silna zemlja. Dolazak predsednika Lukašenka u vreme najžešćih napada je dalo podstrek, snagu i podiglo moral vojnicima i građanima Srbije. Danas je naša vojno-tehnička saradnja na takvom nivou da mogu da pozavide mnoge države", rekao je Karić.

Okrenite glavu za 180 stepeni i videćete ko se meša u unutrašnje stvari vaše zemlje! Više o tome OVDE.

Izvor: RTV

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA