Najnovije

DRAGOSLAV BOKAN: Crna Gora je prepoznala svoju dušu, car je go! (VIDEO)

Bokan smatra da se moramo izložiti istini koliko god teška bila i da ako treba da zaplačemo nad našom sudbinom, plačemo, jer, kako navodi, plač može da nam da krila

Dragoslav Bokan (Foto: IN4S)

“Mora da se kaže “car je go” kao što je rečeno u Crnoj Gori koja je prepoznala svoju dušu. Čitava priča Crne Gore je ilustracija bajke “Carevo novo odelo”, gde su svi oko Mila Đukanovića počeli da se ponašaju ludački i da ogoljeni trčkaraju oko njega, dok jedan dečak nije rekao car je go. Kad smo shvatili da je car go, cela priča se promenila i više nema pozorišne igre koju politika koristi da unosi mržnju među ljudima, nego sada gledamo u istom pravcu. Gledamo i Dritana, i Aleksu, i Zdravka, i Andriju, i Milana, i Nebojšu, i Marka, i Vladislava i mitropolita koji je duhovni đedo svih i Daku bez kojeg ništa od ovoga ne bi bilo” – kaže Dragoslav Bokan, predsednik Instituta za nacionalnu strategiju u emisiji “Srpski svijet”.

Bokan smatra da se moramo izložiti istini koliko god teška bila i da ako treba da zaplačemo nad našom sudbinom, plačemo, jer, kako navodi, plač može da nam da krila.

“Sada postoji samo jedna bitka, a to je ukloniti stoglavu aždaju da bismo mogli da živimo u miru bez straha” – rekao je Bokan.

Bokan ističe da je sada važno da budemo strpljivi i da je veliki zadatak biti Srbin u XXI veku.

“Tri aveti nas Srbe prati još odavno. To su jugoslovenstvo, komunizam i sekularizam” – navodi Bokan.

Kada bi imao mogućnost da sagleda svoj život, osim dece, najznačajnije mu je da objasni značaj crkvenosti i opravoslavljenja i, kako kaže, velika stvar je što njegove tekstove pripisuju vladici Nikolaju Velimiroviću.

Kada će Crna Gora povući priznanje Kosova, saznajte OVDE.

Izvor: IN4S

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA