Najnovije

ČANAK ''USKLIKNUO'': Nek je večna Crna Gora; SPC je politička NVO; Rusija „umešala prste“ u dešavanja u CG

Gostujući u „Drugačijoj radio vezi“ predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine, Nenad Čanak, ocenio je da je mirna primopredaja vlasti pokazala demokratski kapacitet Crne Gore. On smatra da će za društvo, u krajnjoj liniji, biti lekovito da se upozna sa stvarnim karakterom nove većine.

Nenad Čanak (Foto: Jutjub)

Rekao je da Srpska pravoslavna crkva nije ništa drugo do politička nevladina organizacija koja radi u svom interesu.

„Pogledajte kako se ona razvija… ona je, posle Naftne industrije Srbije, najprihodnija organizacija u Srbiji a istovremeno ne plaća ni dinar poreza a njenim službenicima se iz budžeta država isplaćuje socijalno i zdravstveno osiguranje. Zašto i kako se to dešava u sekularnoj državi, kakva je Srbija po Ustavu“, pita Čanak.

Otkud novac za organizaciju litija, je li to novac SPC? Kojim novcem bi Srbija mogla da se kupi ono što se najavljuje, EPCG, Luku Bar, da otkupi dug za autoput, Pitanja su koja je autor emisije Darko Šuković postavio Čanku uz konstataciju da Srbija i nije država koja ne zna gde će s parama.

Čanak kaže da mu sve ovo liči na pokušaj imperijalnog konstituisanje Ruske federacije na tlu Evrope, iako priznaje da za to nema dokaze.

„Imate jasan ruski uticaj u Srbiji, zna se ko su ljudi koji promovišu Rusiju kao glavni oslonac Srbije“, kaže Čanak.

Emotivni odnosi prema Rusiji, navodi, zastupljeni su i u nekim delovima Crne Gore.

On smatra i da je kupovina ruskog oružja „reket“ koji Beograd mora da plati Moskvi, ali i da će se promene na čelu SAD-a odraziti i na politiku Evrope.

„Brine me koliko će da košta period između ovog što danas živimo i rešenja problema u kojem se nalazimo“, zaključio je Čanak uz poruku: Nek je večna Crna Gora.

O tri američka rešenja za Kosmet pročitajte OVDE.

Izvor: IN4S

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA