Najnovije

NAPADNUTA RUSKA MORNARICA: Pronađeni krivci za eksplozije na Severnom toku (VIDEO)

Predstavnici britanske mornarice su učestvovali u planiranju i sprovođenju operacije podrivanja Severnog toka, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Crnomorska flota (Foto: RIA Novosti)

Ministarstvo je saopštilo detalje današnjeg napada na brodove Crnomorske flote i civilne brodove u Sevastopolju sa 16 dronova. Kako je navedeno, izvođače su vojnici 73. specijalnog centra za pomorske operacije Oružanih snaga Ukrajine, koje su obučavali su britanski stručnjaci koji se nalaze u gradu Očakovu, u Nikolajevskoj oblastiu Ukrajini.

„Prema dostupnim informacijama, predstavnici ove jedinice Britanske mornarice učestvovali su u planiranju, podršci i sprovođenju terorističkog akta u Baltičkom moru 26. septembra za podrivanje gasovoda Severni tok 1 i Severni tok 2“, rekao je Igor. Konašenkov, portparol ruske vojske.

Eksplozije su se dogodile 26. septembra odjednom na dva ruska izvozna gasovoda u Evropu: Severni tok i Severni tok 2. Nemačka, Danska i Švedska nisu isključile ciljanu sabotažu. Operater Severnog toka Nord Stream AG je saopštio da su takve situacije bez presedana i da je nemoguće proceniti vreme popravke.

Generalno tužilaštvo Rusije pokrenulo je postupak za akt međunarodnog terorizma.

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA