Najnovije

BAJDEN PRIZNAO DNR I LNR! Zvanični Donjeck mu se zahvaljuje

Šef Donjecke Narodne Republike (DNR) Denis Pušilin rekao je na Jutjub kanalu Solovjov Lajv da je američki predsednik DŽozef Bajden, proglasivši sankcije protiv DNR i LNR, priznao republike Donbasa kao subjekte.

DŽozef Bajden (Foto: flickr)

Pušilin je ukazao na činjenicu da je Vašington uveo sankcije direktno DNR i LNR kada je zabranio američkim fizičkim i pravnim licima da ulažu i trguju sa ovim republikama. On je naglasio da prve izjave i prva politika sankcija SAD nakon što je Rusija priznala nezavisnost DNR i LNR govore o Bajdenovom indirektnom priznavanju republika kao subjekata.

Ranije je lider DNR rekao da Oružane snage Ukrajine treba dobrovoljno da napuste teritoriju Donjecke Narodne Republike. „Sada je pitanje šta raditi sa gomilanjem opreme, ljudstva z naoružanja koje je sa druge strane linije kontakta. Najbolja opcija je da dobrovoljno napuste teritoriju, kako bi odvezli oružje“, rekao je on.

Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je 21. februara ukaze o priznavanju DNR i LNR, kao i ugovore o prijateljstvu, saradnji i uzajamnoj pomoći sa ovim republikama. Nakon toga, jedan broj zapadnih zemalja otišao je na uvođenje novih paketa sankcija Moskvi i kritikovao je zbog te odluke.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA