Najnovije

PITANJE ZA RAZMIŠLJANJE: Kuda i kome ide novac koji SAD daju Ukrajini?

Veliko je pitanje kako se raspodeljuje novac koji su SAD izdvojile za pomoć Ukrajini, s obzirom na nedostatak nezavisnosti kijevskih vlasti, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova u intervjuu za RIA Novosti.

Ukrajina i SAD (Foto: Predsedništvo Ukrajine)

"Čini mi se da, iskreno govoreći, o SAD ne vredi ni govoriti, jer je sve jasno. Svaki njihov novi korak pogađa njih same, i ekonomske sankcije i drugo. I veliko je pitanje gde je taj novac? Jer mi samo slušamo o dodeljenim količinama, isporukama, ali kako se dalje raspodeljuje, među kime, ko deli te kolosalne sume unutar Sjedinjenih Država, ili van njih, s obzirom da kijevski režim kao nezavisna jedinica apsolutno ne postoji – sve ovo je veliko pitanje“, rekla je Zaharova na marginama Međunarodnog ekonomskog foruma u ​​Sankt Peterburgu.

Od početka ruske vojne operacije u Ukrajini, SAD su Kijevu pružile vojnu pomoć od ukupno 5,6 milijardi dolara, izjavio je u sredu DŽon Kirbi, koordinator Saveta za nacionalnu bezbednost za strateške komunikacije u Beloj kući. Američki predsednik DŽozef Bajden najavio je da njegova zemlja Kijevu daje dodatni paket vojne pomoći u ukupnom iznosu od oko milijardu dolara.

O oslobođenju Harkova i Odese pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA